Zur Navigation  Zum Inhalt
arrow Hem arrow Pias Blogg arrow glädje att få - glädje att ge

glädje att få - glädje att ge PDF  | Utskrift |  E-post
2011-12-21

sonen, melwin 9 år, har under hösten börjat få ha slöjd som ämne i skolan. efter varje ny lektion har han noggrannt berättat vad som gjorts och hur långt han kommit på det första alstret, en fågelholk. han har med en stor längtan sett fram emot den dagen som han ska få ta hem sitt gedigna hantverk.

fagelholk8.jpg

veckan före jul då jag klev in i kapprummet på fritids så slog en underbar doft av trä emot mig och när jag blickade mot sonens krok så hängde, mycket riktigt där, en stor påse med den omtalade holken.

 

glada lämnade vi skolan och jag kom med den brilljanta ideén att han skulle slå in den som julklapp till faderskapet. förslaget mottogs med stor entusiasm och melwin höll säkert på närmare en halvtimme med att omsorgsfullt tejpa, klippa och "krusa" snören.

 

under tiden han pysslade med sitt där på golvet så kom jag på att faderskapet med all säkerhet skulle föra detta med slöjden och holken på tal under kvällen. jag förklarade att vid såna här tillfällen får man dra så kallade nödlögner, så om så skulle vara så föreslog jag att melwin kunde säga att holken inte blivit klar denna dagen heller och att några fler slöjdlektioner detta år skulle inte hinnas med då mycket av julfirandet tog upp tiden i skolan. jag sa att om han frågar så säg att den blir med all säkerhet klar första lektionstillfället 2012 istället.

 

med en hemgjord julklappsetikett med mottagare och avsändare var gåvan fulländad och han placerade den som första paket under granen.

 

när pappa kommer hem så utspelar sig följande:

 

pappa: "oj, vilket stort paket!" och går fram och läser nyfiket..."till mig!"

 

melwin: "jaaa...aaa! och vet du vad??? vi kommer inte hinna med någon mer slöjd i år, så fågelholken kommer inte bli klar förrän nästa år!!!"

 
< Föregående   Nästa >


 XHTML 1.0 | CSS 2.0
top of page